Clinica eNDOplus

ECHIPA PROF. DR. IOAN COMAN

0264 432 394

0264 432 374

Programari Online

Urologia/ Consultația urologică

Urologia este o specialitate chirurgicală care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul afecțiunilor tractului urinar atât ale bărbatului cât și ale femeii și de aparatul reproductiv masculin. Datorită aspectelor clinice variate întâlnite în practica urologică specialiștii din acest domeniu necesită în afară de cunoștințe chirurgicale Și o bună înțelegere a altor ramuri medicale precum medicină internă, ginecologia, pediatria sau neurologia.

 • Citește mai mult

  Motivele pentru care un specialist urolog este consultat sunt multiple. Acestea pot include infecții ale vezicii urinare, incontinenta urinară, disfuncția erectilă, litiaza renală, infertilitatea masculină sau patologia tumorală a tractului urogenital.

  În cadrul consultației urologice un specialist în domeniu va asculta istoricul dumneavoastră medical și istoricul afecțiunii pentru care v-ați adresat clinicii. Dacă dispuneți de examene imagistice sau de laborator precum radiografii sau examinări computer tomograf vă rugăm să le aveți asupra dumneavoastră în timpul consultației. Acestea vor fi revizuite de către Urologului dumneavoastră, uneori împreună cu un specialist in radiologie și imagistică medicală.

  După obținerea istoricului, urmează un examen clinic general și centrat asupra tractului urinar. Poate fi necesară completarea cu teste de laborator, probe de sânge şi urina sau examinare ecografica.

Examinarea ecografică în cursul consultului urologic

În practica medicală curentă ultrasonografia (US) este folosită de mai bine de 50 de ani şi a devenit una dintre cele mai larg utilizate metode  de  diagnostic în medicina modernă.  Folosește unde sonore cu frecvență înaltă pentru a produce imagini ale structurii organelor interne. Este o metodă sigură deoarece nu utilizează radiaţii ionizante, putand  fi utilizată  si  în diagnosticul afectiunilor în cazul  femeilor  însarcinate și al copiilor.

 • Citește mai mult

  Din punct de vedere tehnologic este  ieftină, portabilă si repetabilă,  comparativ cu alte metode imagistice precum tomografia computerizată sau rezonanţa magnetică .

  Este o investigație nedureroasă, excepție făcând cazurile în care există o afecţiune acută (ex. calcul renal migrat ureteral, glob vezical) când  poate  apărea o senzatie de disconfort sau uşoară durere la apăsarea unei anumite zone cu transductorul.

  Examinarea se realizează cu ajutorul unei sonde care se “plimbă” deasupra porțiunii investigate. Sonda transmite ultrasunetele care sunt  reflectate de diferitele țesuturi către un calculator care generează imaginile. Înainte de inceperea procedurii, doctorul aplică un gel pe porțiunea care urmează să fie investigată. Gelul facilitează contactul sondei cu pielea sau mucoasele.  În cele mai multe cazuri, pentru efectuarea investigației pacientul trebuie sa stea pe o suprafața plană (un pat).

  Pregătirea pacientului în vederea examinării ecografice transabdominale

  Este important ca examinarea să fie facuta cu vezica urinară în stare de plenitudine, astfel încât este recomandat să se consume lichide ( 500 - 750 ml de apă plată ) cu cca 1-1 ½ ore inaintea examinarii iar  pacientul trebuie să se abțină să urineze cu 1 ½ - 2 ore înainte de a se efectua ecografia.

   În practica urologică se pot efectua și ecografii speciale – ecografia testiculară  - investigație rapidă și facilă care nu necesită pregătire specială precum și ecografia endorectală.

Chirurgia robotică

Colectivul clinicii EndoPlus, cu o experienta de 9 ani in chirurgia robotica urologica, efectueaza operatii robotice la Spitalul Sfantul Constantin din Brasov, incepand din luna Martie 2017.

Principalii beneficiari ai operatiilor cu robotul chirurgical DaVinci sunt cei diagnosticati cu cancer prostatic localizat, robotul oferind chirurgului facilitati deosebite in a extirpa cancerul prostatic in limite de siguranta oncologicadar si de a conserva sfincterul urinar si bandeletele neurovasculare responsabile de continenta urinara si de functia sexuala.

 • Citește mai mult

  O alta categorie de pacienti sunt cei cu cancer renal, care pot beneficia de extirparea in limite de siguranta oncologica doar a tumorii renale, lasand restul rinichiului sanatos pe loc. Pentru tumorile renale voluminoase acolo unde se impune extirparea in totalitate a rinichiului, aceasta se poate efectua cu pierdere minima de sange si cu o revenire rapida a pacientului la o stare biologica buna. Extirparea vezicii pentru cancerele vezicale infiltrative este o alta indicatie a chirurgiei robotice, operatia putandu-se efectua cu pierdere minima de sange in conditii de maxima siguranta oncologica precum si sansa de ai confectiona pacientului o noua vezica urinara dintr-un segment de intestin subtire si totul doar prin cateva mici incizii la piele, cu dureri minime postoperatorii si refacerea rapida a pacientului.

  Colectivul clinicii are experienta si in lifadenectomiile retroperitoneale pentru cancerul testicular, in chirurgia glandelor suprarenale, in corectarea unor malformatii ale cailor urinare (pieloplastii robotice pentru hidronefroze congenitale sau dobandite, ureteroneocistostomii robotice pentru refluxul vezico-ureteral, ureter retrocav, etc.) sau pentru corectia fistulelor vezico-vaginale atat de infirmizante pentru pacientele operate sau iradiate pentru afectiuni ginecologice.

   

  http://www.cotidianul.ro

   

  http://www.spitalulsfconstantin.ro

Chirurgia minim invazivă - "Keyhole surgery"

Chirurgia minim invazivă este chirurgia secolului XXI și a viitorului, referindu-se la intervenții cu răsunet minim asupra tegumentului, ușor de tolerat de către pacient. Acest concept include chirurgia endoscopica (realizată prin intermediul orificiilor naturale precum uretra) și chirurgia laparoscopică (realizată prin intermediul unor incizii mici de 1 - 2 cm care devin aproape invizibile dupa vindecarea completă).

 • Citește mai mult

  Avantajele majore ale acestor abordari sunt reprezentate de recuperarea rapida, spitalizarea redusă și disconfort postoperator diminuat. Pacienții se pot mobiliza precoce iar complicațiile postoperatorii sunt reduse. Integrarea în societate este mult mai rapidă și mai eficientă după intervențiile chirurgicale efectuate în manieră minim invazivă. Starea generală a pacientului este mai repede mai bună, durerea postoperatorie este mai mică iar consumul de analgezice este redus.

  În același timp eficacitatea acestor intervenții este cel puțin echivalentă operațiilor clasice. Rata de curabilitate a patologiilor este menținută.

  Sala de operatii a clinicii EndoPlus este dotata in principal cu aparatura si instrumentar destinat chirurgiei minim invazive:

  - echipament pentru laparoscopie 3D HD (sistemul Einstein - Aesculap) folosit in principal pentru patologia oncologica urologica (nefrectomii partiale sau radicale, nefroureterectomii cu cistectomii perimeatice, cistectomii radicale, prostatectomii radicale, suprarenalectomii) dar si pentru patologii urologice malformative (hidronefroze, reflux, etc.)

  - Echipamente flexibile pentru chirurgie intrarenala LASER Holmium pentru calculi renali si tumori uroteliale

  - Plasma vaporizare pentru hiperplaziile benigne de prostata

  - Rezectii endoscopice pentru tumorile vezicale

  - Interventii endoscopice pentru stricturi de uretra

Secțiunea Video

Ureteroscopie flexibilă retrogradă și litotriție
Holmium LASER pentru litiază renală

Plasma vaporizarea prostatei pentru tratamentul adenomului de prostată in cazul pacienților cu risc înalt de sangerare

Tratamentul adenomului de prostată.

Rezecția transuretrală a prostatei în mediu salin și plasma vaporizarea de nivelare a lojei prostatice.

Ureteroscopie retrogradă si litotritie Holmium LASER a unui calcul ureteral în cazul unui pacient pediatric

Cistetctomia Radicală Robotică cu derivație urinară total intracorporeal

Prostatectomia Radicală Robotică

pentru tratamentul cancerului de prostată

 

 

© Copyright 2016 S.C. E URO S.R.L

Linkuri Utile

Programari online

Contact

Webmail